Tusinde tak for dette års festival! Vi ses igen næste år

 In Nyheder
Foto: Hans Vedsted, 2019.

TUSINDE TAK TIL ALLE GÆSTER, FOTOGRAFER, SAMARBEJDSPARTNERE OG FRIVILLIGE

Mange tak til alle jer, der har været med til at gøre Copenhagen Photo Festival 2019 til en uforglemmelig oplevelse. For første gang nogensinde havde vi vores festivalcentrum på Refshaleøen, hvor vi etablerede et stærkt samarbejde med både Refshaleøen, Reffen – Copenhagen Streetfood, La Banchina, Teaterøen, Broens Gadekøkken og Copenhagen Contemporary.

Som en af Europas førende festivaler indenfor national og international samtidsfotografi, præsenterer vi hvert år mere end 250 fotografer fra hele verden. Alene i år har vi haft omkring 275 fotografer fordelt på 60 udstillinger i Storkøbenhavn, Jylland og Skåne.

HIGHLIGHTS FRA FESTIVALEN

Festivalcentrum på Refshaleøen. For første gang skulle man som festivalgæst hos Copenhagen Photo Festival i år bevæge sig ud til det industrielle og populære Refshaleøen, hvor festivalcentrum fordelte sig på tre forskellige venues: Maskinværkstedet, Beddingen og Flexrummet.

Framing Vision lå i Maskinværkstedet, hvor man kunne se Den Censurerede Udstilling, KOMA RETREAT af Mathias Løvgreen (DK), Void af Garrett O. Hansen (US) og boginstallationen Året af Julia Mejnertsen. Derfra kunne man bevæge sig videre til Beddingen, hvor vores ikoniske containere lå, for at finde Framing Identity. Her kunne opleve udstillingerne White Rage af Espen Rasmussen (NO), Oyster af Marco Marzocchi (IT) og Bambola af Franziska Gilli (IT). Framing Society var til dels at finde i Flexrummet hos Copenhagen Contemporary, hvor Domestic Rituals og Real Life Dramas af Mary Frey (US) kunne ses, mens udendørsudstillingen Living Room af Jana Sophia Nolle (DE) lå bag containerne i grønne områder.

Fotokunst under hammeren. Traditionen tro faldt auktionshammeren på festivalens sidste dag. I samarbejde med Bruun Rasmussen blev alle værker fra Den Censurerede Udstilling sat under hammeren i en vellykket auktion, der tog plads i foyeren hos Copenhagen Contemporary, og hvor nye og garvede samlere fik mulighed for at erhverve fotokunst til fordelagtige priser.

Artist talks. Der var mødt talrige festivalgæster op til vores artist talks søndag d. 9. juni. I en talk om politiske identiteter gav Espen Rasmussen, Franziska Gilli og Jana Sophia Nolle hver især en introduktion til deres udstillinger og til deres arbejde med at fortolke magtstrukturerer og dets indflydelse på individet. Herefter fortsatte vi med at høre Garrett O. Hansen, Mathias Løvgreen og koreografen Sebastian Kloborg beskrive deres kunstneriske praksis, samt hvordan det er at arbejde tværæstetisk med fotografiet, og hvordan fotografiet og kunsten kan fortolke moderne samfundstendenser og -problemer.

Derudover deltog Jana Sophia Nolle og Mathias Løvgreen den efterfølgende dag i en MandagsTalk hos Absalon, hvor de i det hyggelige tårnværelse diskuterede fotografiets rolle i samfundsdebatten.

Art walks. Hvis det var svært at finde hoved og hale i det overvældende antal af udstillinger under årets festivalprogram, kunne man tage på en af vores art walks. På tre forskellige ruter fik festivalgæster og andre foto-interesserede besøgt udvalgte udstillingssteder, hvor de fik muligheden for at blive klogere på tankerne bag udstillingerne ved at stille spørgsmål til kunstnerne og kuratorerne.

VIND ET ARMBÅND TIL NÆSTE ÅRS FESTIVAL!

Hvis du besøgte dette års festival, så mangler vi din hjælp til at blive endnu bedre. Derudover får du chancen for at vinde et armbånd til næste års festival. Det eneste du skal gøre er at svare på vores spørgeskema. Vi ønsker nemlig at lære vores gæster bedre at kende samt at høre, hvad I syntes, vi gør godt, og hvad vi kan blive endnu bedre til.
Spørgeskema på dansk.

VI SES IGEN NÆSTE ÅR!

Sæt kryds i kalenderen, for vi vender tilbage til næste år d. 4.- 14. juni 2020 med et ny program! Vi håber, vi ses igen.

Billeder fra åbningen af Copenhagen Photo Festival 2019: Lisa Vinther, 2019.

Se flere billeder her