Ansøgning

Satellitudstillinger

Copenhagen Photo Festivals vision er at styrke vores evne til at tage stilling til fotografiet som udtryksform. Det sker i høj grad gennem satellitprogrammet, der bygger bro mellem dokumentarfotografiet og den fotobaserede kunst og dermed tilbyder festivalgæsterne en både kvalitetsbåret og mangefacetteret oplevelse af det fotografiske udtryk. Festivalens satellitudstillingerskaber samtidig den volumen, der berettiger til at Copenhagen Photo Festival kan kalde sig Nordens største fotofestival.

Det er Copenhagen Photo Festivals ambition at være blandt Europas fem vigtigste fotofestivaler inden for tre år, og det skal bl.a. opnås ved at bringe det internationale foto- og kunstmiljø til København – til gavn for hele det danske netværk af aktører inden for foto- og kunstscenen. Den ambition skal derfor realiseres i samarbejde med udstillingspartnere, der har den samme tro på Københavns internationale potentiale!

Vi inviterer derfor alle uafhængige såvel som etablerede udstillingssteder, der planlægger en fotobaseret udstilling, til at ansøge om at blive en del af vores satellitprogram.

Satellitudstillinger er udstillinger udenfor Photo City. Denne udstillingskategori er for fotografer, kunstnere, fotoskoler, etablerede udstillingssteder, kunsthaller og projektrum. Udstillingerne spreder sig fortrinsvis over Storkøbenhavn og Sydsverige og kan ofte opleves i længere tid end den officielle festivalperiode, hvor Copenhagen Photo Festival tiltrækker fotointeresserede fra hele verden, herunder kunstnere, kuratorer og kunstsamlere. Hvis man som fotograf, kunstner eller institution har planlagt en fotoudstilling på et alternativt udstillingssted som fx en cafe, bibliotek, kulturhus eller lign., kan man ansøge om at få sin udstilling inkluderet i festivalprogrammet. Copenhagen Photo Festival stiller ikke lokaler til rådighed for satellitudstillinger.

Som udstillingspartner indgår man i formidlingen og markedsføringen af festivalen via program, presse og sociale kanaler. Alle ansøgningerne behandles af festivalens programudvalg, der består af Maja Dyrehauge Gregersen, direktør for Copenhagen Photo Festival, Charlotte Præstegaard Schwartz, daglig leder og kurator på Astrid Noacks Atelier, Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og Sigrid Nygaard, billedredaktør og fotograf på Dagbladet Information.

LUKKET FOR ANSØGNINGER!

NW Gallery. Foto: Hans Vedsted

NW Gallery, 2018. Foto: Hans Vedsted