Photo City

CALL FOR ENTRIES

Dette call for entries er for fotografer og kunstnere, der ønsker at bidrage med et udstillingsprojekt til festivalens centrum, Photo City, der er beliggende på Refshaleøen og åbent i hele festivalperioden.

Bidraget skal være et helt udstillingskoncept (enten en solo- eller en gruppeudstilling), der matcher én af Photo Citys locations. Det er også vigtigt, at projektet, der ansøges med, ikke tidligere har været udstillet i Danmark. Copenhagen Photo Festival kategoriserer alle udstillinger i forhold til tre hovedsøjler: Framing Society, Framing Vision og Framing Identity. Du må være i stand til at definere, hvilken af disse tre kategorier du ser dit projekt som en del af:

  • Framing Society: Udstillinger, der sætter samfundet på dagsordenen. Politik, ideologi og kulturer.
  • Framing Vision: Udstillinger, hvor mediet sætter rammerne. Æstetik, teknik og medie.
  • Framing Identity: Udstillinger, hvor det enkelte menneske er i fokus. Individ, eksistens og identitet.

Photo City kurateres af Copenhagen Photo Festivals programudvalg, der består af festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen, Charlotte Præstegaard Schwartz, post.doc., kunsthistoriker og kurator, Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, og Sigrid Nygaard, fotograf og fotoredaktør på Dagbladet Information. Det er programudvalget, der gennemgår alle ansøgninger.

I 2018 modtog Copenhagen Photo Festival 80 ansøgninger fra 16 forskellige lande, og heraf blev 4 blev udvalgt: Sara Vighi (IT), Nils Stelte (DE), Marta Pohlmann-Kryszkiewicz (DE) og Martin Thaulow (DK).

Krav til ansøgningen

Ét komplet udstillingskoncept, der matcher ét af festivalens hovedtemaer. Ansøgningen skal indeholde det forventede antal af værker, værkernes format og materiale, hvor meget plads, der kræves, og hvis AV udstyr er nødvendigt. Det bedes også anført, hvordan projektet skal financieres.

  • Projektbeskrivelsen må maks. være 2000 tegn inkl. mellemrum
  • Biografi, artist statement og CV (Fra alle deltagende fotografer)
  • Minimum 10 billeder, der understøtter projektet
  • Billedstørrelse: Min. bredde: 1500px

Ansøgning sker igennem platformen Picter.com, hvor du i øvrigt kan se en oversigt over open calls verden over. Ansøgningsgebyr: 350 kr. Dette gebyr går til administrationsudgifter, lokaleleje samt udstillingens PR, markedsføring og formidlingsmateriale.

LUKKET FOR ANSØGNINGER!

Statens Kunstfond: Vi bestræber os på at kontakte alle danske kunstnere, der er shortlistet, inden den 18. januar, således de kan nå at søge produktionsstøtte hos Statens Kunstfond inden deadline, der er den 23. januar 2019.

ak03353bearba-1

Foto: Marta Pohlmann-Kryszkiewicz – Natural Forms, 2017