Creative Europe

Identity Dialogues Europe

Copenhagen Photo Festival har i 2018-2020 indgået et Creative Europe-samarbejde med titlen Reconstruction of Identities, der diskuterer kulturarv og kulturidentitet gennem fotografi. Udover CPF indgår også Noor (HL), Ad Hoc Gestion Cultural (ES) og Italiens ældste fotofestival ‘Sifest’, der arrangeres af den italienske kommune Savignano sul Rubicone (IT).

Målet med samarbejdet er at bygge bro mellem helt nye og ældre befolkningsgrupper på kryds og tværs af Europa og sammen skabe et fælles europæisk billedarkiv, hvor fotografier taget af fx nydanskere, etniske minoriteter og dedikerede unge inddrages og udstilles side om side med professionelle fotografers.

rio-logo

Del dine egne billeder med os på Instagram
#identitydialogueseurope

Residency og masterclass

Under Copenhagen Photo Festival 2019 inviterede vi københavnske fotoskoleelever og folkeskoleelever samt nydanskere og socialt udsatte til at deltage i en 3-dages workshop med fotograferne Martin Thaulow, Kate Buil, Sanne De Wilde og Filippo Venturi. Udover at undervise tog de fire fotografer også del i et residency program, der bl.a. bød på gallerivandringer og en stor netværksmiddag.

I den forbindelse havde fotograferne mulighed for at møde og netværke med både de fotografer og visuelle kunstnere, der var en del af Copenhagen Photo Festivals udstillingsprogram, men også kuratorer, gallerister m.fl., der havde bidraget til årets festival. Målet med programmet var at bygge bro mellem fotokunsten og fotojournalistikken samt mellem projektets partnerlande og deres respektive fotografer.