Creative Europe

Identity Dialogues Europe

Copenhagen Photo Festival har i 2018-2020 indgået et Creative Europe-samarbejde med titlen Reconstruction of Identities, der diskuterer kulturarv og kulturidentitet gennem fotografi. Udover CPF indgår også Noor (HL), Ad Hoc Gestion Cultural (ES) og Italiens ældste fotofestival ‘Sifest’, der arrangeres af den italienske kommune Savignano sul Rubicone (IT).

Målet med samarbejdet er at bygge bro mellem helt nye og ældre befolkningsgrupper på kryds og tværs af Europa og sammen skabe et fælles europæisk billedarkiv, hvor fotografier taget af fx nydanskere, etniske minoriteter og dedikerede unge inddrages og udstilles side om side med professionelle fotografers.

Open call

Er du bosat i Europa og er du optaget af fotografi? Vis os, hvordan du vil portrættere Europa ud fra tre nøgleord og få mulighed for bl.a. at blive udstillet på Copenhagen Photo Festival 2020.

For at deltage skal du blot uploade et eller flere billeder, enten på Twitter eller Instagram, og tagge det #IdentityDialoguesEurope. Dit bidrag skal vise, hvordan du ville portrættere Europe ud fra projektets tre nøgleord: Identitet, Dialog, Europa. Vi opfordrer dig til at være kreativ og dristig og til at fortælle en personlig historie.

Du kan deltage i perioden 13. september til 13. november 2019. En jury bestående af fire eksperter indenfor fotografi, én fra hver partnerorganisation, vil shortliste fire billeder, der vil blive præsenteret på projektets Instagram konto den 25. november. Herefter kan publikum stemme på deres favorit med et “like”, og billedet, der har opnået flest stemmer den 2. december, vil blive kåret som vinderen.

Hvad vinder man?

Vinderen vil

  • Blive udstillet på både Copenhagen Photo Festival og SiFest i 2020
  • Blive eksponeret via NOORs hjemmeside
  • Modtage en signeret bog fra en NOOR fotograf
  • Blive udvalgt til en Nikon-NOOR Academy Masterclass

Residency og masterclass

Under Copenhagen Photo Festival 2019 inviterede vi københavnske fotoskoleelever og folkeskoleelever samt nydanskere og socialt udsatte til at deltage i en 3-dages workshop med fotograferne Martin Thaulow, Kate Buil, Sanne De Wilde og Filippo Venturi. Udover at undervise tog de fire fotografer også del i et residency program, der bl.a. bød på gallerivandringer og en stor netværksmiddag.

I den forbindelse havde fotograferne mulighed for at møde og netværke med både de fotografer og visuelle kunstnere, der var en del af Copenhagen Photo Festivals udstillingsprogram, men også kuratorer, gallerister m.fl., der havde bidraget til årets festival. Målet med programmet var at bygge bro mellem fotokunsten og fotojournalistikken samt mellem projektets partnerlande og deres respektive fotografer.