« All Events

  • This event has passed.

Guided tour // Marie Hald – Exposed

21 May @ 13:30 - 14:30

DKK110

Guided tour // 13:30 – 14:30

Fotograf, fotojournalist og kunster Marie Hald viser rundt i særudstillingen

Den danske fotojournalist Marie Hald er et stjerneskud på den danske fotografhimmel. Søndag d. 21. maj viser hun personligt rundt i særudstillingen Marie Hald – Udstillet – hendes første soloudstilling på dansk jord. 

Udstillet er en retrospektiv præsentation af Marie Halds arbejde fra 2013 til i dag, hvor hun har arbejdet med at give en stemme til dem, der ofte ikke bliver hørt. På omvisningen fortæller Marie Hald om baggrunden for hendes arbejde med portrætfotografi, nemlig at bringe tabuer som sårbarhed, selvhad og kropsaktivisme frem i lyset – og om at gå forrest og vise sin egen sårbarhed.

Marie Hald går i dybden med de forskellige fotoprojekter i udstillingen; fotografier af veninder, den helt tætte venindegruppe, der sammen med Marie Hald i deres ungdomsår havde så ondt i livet. Portrætserien Tyk viser skønheden i det, der ofte gennes væk. Portrætserien Tynd viser Marie Halds fotodokumentation fra et behandlingshjem for anorektikere, og slutteligt fremviser Marie Hald en lang række portrætter af personer, som hun i forbindelse med portrætteringen er kommet ind på livet af og hvis historie, de respektive portrætter fortæller.   

Ved at give plads til Marie Hald og alle de udstillede personer i særudstillingen Udstillet giver Frederiksborg plads til stemmer og ansigter, der ændrer og gør op med vores måde at se hinanden på. Velkommen til en særlig omvisning med fotografen bag udstillingen, Marie Hald.  

Billet til arrangementet skal købes via ’Køb billet’ til venstre. 

Om Marie Hald
Marie Hald er i dag en af Danmark mest eftertragtede portrætfotografer og har vundet flere priser bl.a. World Press Photo Award og Årets Pressefoto. Udstillingen på Danmarks nationale portrætgalleri på Frederiksborg er hendes første store udstilling i Danmark.

 

Jeg har købt billet til dagen, gælder den også til omvisningen? Nej, du skal købe billet til omvisningen her på siden. Denne billet gælder til det øvrige museum hele dagen. 

Jeg har årskort, skal jeg købe billet?
Som årskortholder kan du ”købe” en gratis billet via ’Køb billet’ her på siden. Du er velkommen til at tage en ledsager med.  

Hvordan ved jeg, at jeg har booket den rigtige billet?
Arrangementet fremgår på billetten. 

 

Opening hours

Everyday from 10:00 – 17:00

Details

Date:
21 May
Time:
13:30 - 14:30
Cost:
DKK110
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Det Nationalhistorisk Museum
Frederiksborg Slot, 10
Hillerød, 3400 Danmark
+ Google Map
View Venue Website