« All Events

  • This event has passed.

Boglancering af “26.01.18” af Louise Bøgelund Saugmann, i samarbeje med Blankt Papir Press

8. June @ 16:00 - 18:00

Blankt Papir Press er stolt af at kunne invitere til lanceringen af Louise Bøgelund Saugmanns ​​første bog 26.01.18 fra hendes to-delte projekt 55˚35’12.8”N 12˚32’56.2”E (Quiet by nature). Vi glæder os til at byde på et pust af frisk luft hos en af ​​Københavns grønne lunger, når vi sammen med Byens Plantetorv inviterer indenfor i deres grønne oase på Refshaleøen (ved siden af CPFs festivalcenter)

Bøgelund Saugmanns fotografiske kunstnerbog 26.01.18 er håndlavet af kunstneren selv i samarbejde med Blankt Papir Press og udgives i et oplag på kun 72 eksemplarer. Hver bog kommer i en æske, hvor top og bund sammensættes på kryds og tværs af kunstneren og forlaget for at gøre hver enkelt ens, men unik – præcis ligesom et træ i en skov. Hver bog er nummereret og signeret af Bøgelund Saugmann.

Kom og fejr fotografiet, planterne og den rene luft med os!

26.01.18
Leporello
Trykt på 120 gr. MultiDesign Natural
144 farvebilleder
Håndlavet i et oplag på 72 eksemplarer

Om projektet:
I sin bog 26.01.18 undersøger fotografen Louise Bøgelund Saugmann skovens vejrtrækning.

I sin søgen efter et sted at være i fred og til at trække vejret fuldt ud, begyndte hun regelmæssigt at besøge Pinseskoven i den københavnske udkant igen og igen. Det siges, at Pinseskoven engang plantede sig fra frø, der fløj over vandet fra Sverige. I dag er den mytiske skov fredet, da den rummer og opretholder dyre- og planteliv, der ikke ses andre steder i Danmark.

Projektet er en forlængelse af en praksis, som Bøgelund Saugmann har udviklet over årene; en trang til at skabe fotografiske rum, hvor der er plads til at trække vejret – både konkret og i metaforisk forstand.

Bøgelund Saugmann fortsatte med at besøge skoven de næste seks år, og ved hvert besøg lavede hun 12 fotografier med sit mellemformatkamera af den samme scene med træer, siddende i samme position på en sten. Derefter brugte hun den analoge fotografiske proces med at lægge et billede ovenpå et andet, som sin metode til at indsamle tidens gang og forestille sig, at hvert enkelt, lagdelt fotografisk stykke var skovens vejrtrækning.

I løbet af denne proces mødte hun også sig selv som barn; et astmatisk barn som havde besvær med at trække vejret. Nogle gange i sådan en grad at hun var sengeliggende i flere dage. 

Bøgelund Saugmann har brugt utallige timer på sin sten i skoven, såvel som på sit kontor, hvor hun har scannet og lagt billederne i lag. I den verden vi lever i i dag, hvor alting ofte går meget hurtigt, byder 26.01.18 på et velkomment pusterum til at sætte farten ned og trække vejret sammen med træerne.

26.01.18 er den første af to bøger, der tilsammen fuldender Bøgelund Saugmanns projekt 55˚35’12.8”N 12˚32’56.2”E (Quiet by nature). Anden del udkommer senere i år og vil supplere 26.01.18. Sammen udgør de en komplet enhed.

Details

Date:
8. June
Time:
16:00 - 18:00

Organiser

Julia Mejnertsen / Blankt Papir
Phone:
20466528
Email:
hello@blanktpapir.com
View Organiser Website

Venue

Byens Plantetorv
Refshalevej 167D
København, Danmark
+ Google Map