Indlæser Begivenheder
Forside / Program / Home » Begivenheder » The Eradicated Skyline
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tim van den Oudenhoven

The Eradicated Skyline

| Carlsberg Byens Galleri og KunstsalonPasteursvej 3
København V,1778Danmark

6. juni - 16. juni

Tilføj til indkøbskurven

Denne udstilling er del af en større udstilling i Carlsberg Byens Galleri og Kunstsalon. Der er i alt 6 udstillinger og en filmfestival. Disse kan du finde links til i bunden af dette afsnit.

I udstillingen” The Eradicated Skyline” præsenterer Tim van den Oudenhoven to projekter, der i deres modsætning belyser omstændighederne omkring, hvordan vi opfatter landskabet omkring os. Van den Oudenhoven udforsker modsætningerne i de metafysiske egenskaber vores landskaber består af, i kraft af deres skønhed, der kun kan italesættes udfra tilstedeværelsen af en beskuer, men som på trods af manglende tilskuere stadigt er konstant overvåget og tilstede. De to projekter der sammensættes består af de uendeligt sorte landskaber med små øer af lys i “Horror Vacui” serien, hvis billedsprog annoncerer en menneskelig aktivitet samt de pixelerede og nærmest forsvindende lyse landskaber i “Surveillancescapes” serien som tydeligt indikerer at man kigger på overvågnings skærmbilleder.

Begge serier kræver beskuerens overvejelser og egen forventning til hvad et landskab består af, for gennem deres visuelle modsætning at opfordre til at tage stilling til overvågningen i vores samfund og hvad betydningen af denne rykker ved, i vores opfattelse af landskabet i sin helhed. Dele af udstillingen består af lysskærme der aktiveres af bevægelse som kun afslører billedet når sensoren udløses. Lysskærmene tvinger de besøgende til at agere opsøgende beskuer, om de vil det eller ej. Valget om at aktivere skærmene opstår derved ufrivilligt gennem beskuerens tilstedeværelse i rummet samt frivilligt gennem deres naturlige nysgerrighed.

Who gave us the sponge to wipe away the entire horizon? (Nietzsche)

Udstillingen er at finde i Eventspace 2 – Carlsberg Byens Galleri & Kunstsalon, Pasteursvej 3, 1799 København V

Åbningstider:
Man – Fre kl. 10- 16 / Lør 10-18 / Søn 10-15

Events:
Fernisering
Torsdag d. 6. Juni 18.00 – 21.30

Artist talk Lørdag d. 8. Juni 13.50

Finnisage Søndag d. 16. Juni 18.00 – 21.30

Andre udstillinger:
There is no release from the brain police
Liquid Landscapes
Trans-Formation
Silver Migration & Porcelain Sea
Material-Spirit
Being Human I Human Being – Gruppeudstilling
New, Other, Odd – Filmfestival med paneldiskussioner