Indlæser Begivenheder
Forside / Program / Home » Begivenheder » Kystland

Mathias Svold Ulrik Hasemann

Kystland

| Kulturtårnet på KnippelsbroKnippelsbro
København K,1400

6. juni - 31. juli

Tilføj til indkøbskurven

I Danmark er du aldrig mere end 50 kilometer fra kysten, og på en strækning med over 8.750 kilometer er den danske kystlinje en af de længste i Europa. Kysten er en indgroet del af den danske identitet. Den er arbejdsplads, et pusterum, en turistattraktion, en politisk kampplads. En ramme for hverdagens små øjeblikke og historiens skelsættende begivenheder.

Igennem århundreder har vi påvirket kystlandskabet i stort og småt. Vi har inddæmmet land, bygget høfder og diger, anlagt strandparker og forbundet øer med broer og tunneller. Kysten giver også plads fællesskab og eftertænksomhed. Den kan være dragende og romantisk, som vi kender den fra barndommens minder og guldalderens malerier, og i mere end 100 år har den frie adgang langs kysten været beskyttet ved lov.

”I de sidste to år har vi rejst landet rundt for at skildre livet der, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen. Vi har ønsket at udforske værdien af vores evigt foranderlige kyster, og denne fotografiske fortælling er resultatet.” – Mathias Svold (f. 1991) og Ulrik Hasemann (f. 1987) i forordet til bogudgivelsen Kystland, der udkommer på Booklab 2. maj med bogreception hos Fotografisk Center.

Mathias Svold (Årets pressefotograf 2018) og Ulrik Hasemann (Årets reportage, 2018) er begge uddannet fra fotojournalistuddannelsen på DMJX og har vundet adskillige priser og modtaget international anerkendelse for Kystland, senest ved Visa pour l’image i 2018.skildre livet der, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen.

Foto: Ulrik Hasemann og Mathias Svold.