Indlæser Begivenheder
Forside / Program / Home » Begivenheder » En retrospektiv udstilling

Keld Helmer-Petersen

En retrospektiv udstilling

| Det Kgl. Bibliotek / Den Sorte DiamantSøren Kierkegaards Plads 1
København,1221Danmark

14. juni 2019 - 11. januar 2020

Tilføj til indkøbskurven

Pioneren i dansk modernistisk fotografi, Keld Helmer-Petersen (1920-2013), er internationalt anerkendt for sine billeder af strukturer, mønstre og detaljer i industriområder, byrum og natur. Han begyndte at fotografere sidst i 1930erne. Op gennem 1950erne og 1960erne etablerede han sig med arkitektur- og designfotografi som hovederhverv, og arbejdede bl.a. sammen med møbeldesigneren Poul Kjærholm og inspirerede folk som Jørn Utzon. Samtidig udviklede han sit kunstneriske arbejde i en mere abstrakt retning med inspiration fra tysk og amerikansk fotografi og international abstrakt billedkunst.

En eminent dansk fotograf, der på linje med internationale stjerner som Harry Callahan, Edward Weston, Albert Renger-Patzsch og Otto Steinert forstod at omsætte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder.

Med afsæt i Keld Helmer-Petersens enestående arkivfolder viser Det Nationale Fotomuseum en af dansk fotografis helt store mestres værk ud i en omfattende forskningsbaseret retrospektiv udstilling.

Åbningstider i perioden:
Mandag-fredag, 10-19
Lørdag, 10-18