The Wild Within
mathias-og-ulrik-011-pressefoto-web

The Wild Within | Ulrik Hasemann & Mathias Svold Maagaard (DK)

Danmark er det land i Europa med mindst vild natur. Næsten hvert et hjørne er fyldt ud med byer eller landbrug mens skovene præges af tømmerproduktion og mountainbikeruter. Er vi som moderne, kontrollerende mennesker kommet så langt væk fra den vilde natur at vi har mistet noget af os selv? De to fotografer er taget til Rold Skov, Danmarks største, for at undersøge hvilken værdi naturen har for os i dag.

The Wild Within er en del af  jubilæumsudstillingen for Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, som fejrer sit 25 års jubilæum med en udstillingen der vises som en del af Copenhagen Photo Festival.

Den danske Fotojournalistuddannelse har igennem årene uddannet mange dygtige og anerkendte fotojournalister, og uddannelsen er internationalt respekteret som en af de førende inden for sit felt. Til jubilæumsudstillingen har skolens to faste undervisere, Mads Greve og Søren Pagter, udvalgt ti fotografiske projekter og videoproduktioner som alle er lavet på skolen inden for de seneste tre år. De ti historier viser variationen i stilarter og emner som de studerende på Fotojournalistuddannelsen arbejder med – lige fra den afslørende reportage til den personlige fortælling. Fælles for alle ti historier er at de engagerer sig i deres samtid og forholder sig til de mennesker og steder som de beskriver. Historierne er skabt med intentionen om at fortælle og formidle den virkelighed vi ikke altid ser, selvom den måske befinder sig lige ved siden af os. Jubilæumsudstillingen åbner officielt fredag den 2. juni kl. 16.00 på Understationen, men kan opleves fra 1. juni.

Jubilæumsudstillingen er designet af kurator Jens Erdman Rasmussen.