Riina Rinne – ‘Alone together’

Alone together | Riina Rinne (FIN)

I Hipposkylä i Tampere, Finland bor 98% af beboerne alene. Bag vinduerne i de små lejligheder finder man mange ensartede historier: ældre mænd, som har mistet deres familier og lider af alkoholmisbrug. I hjertet af boligområdet ligger fælleshuset, Hippostupa som tilbyder mændene et sted, hvor de kan være sammen og få støtte. For flere af mændene er medarbejderne og de andre besøgende i Hippostupa den eneste ”familie” de har tilbage. Snart vil den familie forsvinde da hele Hipposkylä-området skal moderniseres. (Finland, 2015)

Alone together er en del af  jubilæumsudstillingen for Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX), som fejrer sit 25 års jubilæum med udstilling Life Exposed, der vises som en del af Copenhagen Photo Festival.

Den danske Fotojournalistuddannelse er internationalt respekteret som en af de førende inden for sit felt. Til udstillingen har skolens to faste undervisere, Mads Greve og Søren Pagter, udvalgt ti fotografiske projekter og videoproduktioner som er lavet på skolen de seneste tre år. De ti historier viser variationen i stilarter og emner som de studerende arbejder med – fra den afslørende reportage til den personlige fortælling. De ti historier engagerer sig i deres samtid og forholder sig til de mennesker og steder som de beskriver, og de formidler den virkelighed vi ikke altid ser, selvom den befinder sig lige ved siden af os.

Udstillingen er designet af kurator Jens Erdman Rasmussen.

Besøg Photo City
fra d. 1. – 11. juni
hver dag fra 11-18