Picture the Music

 
Helena Lundquist, Kvelertak, 2013 og Mø, 2013

Under årets festival kan du opleve danskernes egne musikbilleder otte forskellige steder i landet.

Vi inviterer hele Danmark til at fotografere musikken – dens følelser, stemninger, minder og oplevelser. Alle kan indsende billeder af koncertfotos, musikerportrætter, instrumentfotos, festivalbilleder, snapshots fra en tur i øvelokalet og andre billeder, der indfanger musikkens univers. Blandt de indsendte billeder udvælger de to professionelle danske fotografer Søren Solkær og Joachim Ladefoged 64 billeder til udstillingen Picture the Music.

Vores billeder. Vores musik

Vi har alle et forhold til musik; vi lytter, ser, spiller og danser til musikken – som børn, unge, voksne og ældre. I musikkens univers bliver vi forført, befriet og løftet ud af vores egen virkelighed og ind i en verden, hvor vi er stjerner for en aften, og hvor alt er muligt. Når vi ser hinandens musikbilleder på udstillingen Picture the Music, bliver vi en del af hinandens musikalske oplevelser – som var vi der selv. Musikkens billeder visualiserer et socialt og kulturelt fællesskab, på tværs af landsdele og kulturer.

Musikfotos i alle landsdele

Med udstillingen Picture the Music rækker Copenhagen Photo Festival ud til alle afkroge af Danmark og viser, hvordan musikken skaber fællesskaber over hele landet på tværs af alder, køn og social baggrund. I de mindre lokalsamfund bliver vi mindet om, hvilken rolle den lokale musikskole og det lokale spillested har for byens kulturliv, og i de større byer møder de forskellige musikmiljøer hinanden omkring billederne, der fejrer musikkulturerne.

Udstillingen bliver vist samtidig otte forskellige steder i Danmark: Bornholms Museum, Frederikshavn Bibliotek, Kulturmaskinen, Odense, Kulturværftet, Helsingør, Museum Lolland-Falster – Reventlow-Museet Pederstrup, Trapholt, Kolding, Ærø Museum – Søbygaard Ærø og Photo City, Copenhagen Photo Festival, København. Billeder fra udstillingen bliver samtidig vist i Københavns Metrotog og -stationer.

Udstillingen vises fra den 5.-15. juni 2014, samtidig med Copenhagen Photo Festival (på udvalgte steder er udstillingsperioden forlænget).

Følg udstillingen løbende på: www.picturethemusic.dk, på www.facebook.com/picturethemusicCPF og via DR Kunstklub: www.dr.dk/nyheder/kultur/kunst

Picture the Music er støttet af Nordea-fonden – der sammen med Copenhagen Photo Festival inspirerer os til at udtrykke os, lære og opleve igennem fotografiet.

For yderligere information om Picture the Music kontakt venligst Kirstine Schiess Højmose på kirstine@copenhagenphotofestival.dk eller 25330082

Nyhedsbrev

Newsletter / Nyhedsbrev

Navn
E-mail *
Facebook
Instagram
Video
skaermbillede-2016-09-22-kl-21-08-24