evgeny-makarov-1web
evgeny-makarov-3web

Narko Stop | Evgeny Makarov (RUS/DE)

Narko Stop eller NS er en radikal nationalistisk gruppe der tager kampen mod narkohandel i Rusland i egne hænder. Den voksende gruppe af unge mænd gennemfører brutale raids mod deres ofre – påståede narkohandlere. Selvom gruppen udfører deres raids om dagen midt på travle gader, er de ikke bange for tilskuere eller politiet; unge militser og selvtægtsgrupper er bredt accepteret i det russiske samfund. Og ofrene anmelder sjældent volden af frygt for politiet og autoriteterne.

Narko Stop er en del af  jubilæumsudstillingen for Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, som fejrer sit 25 års jubilæum med en udstillingen der vises som en del af Copenhagen Photo Festival.

Den danske Fotojournalistuddannelse har igennem årene uddannet mange dygtige og anerkendte fotojournalister, og uddannelsen er internationalt respekteret som en af de førende inden for sit felt. Til jubilæumsudstillingen har skolens to faste undervisere, Mads Greve og Søren Pagter, udvalgt ti fotografiske projekter og videoproduktioner som alle er lavet på skolen inden for de seneste tre år. De ti historier viser variationen i stilarter og emner som de studerende på Fotojournalistuddannelsen arbejder med – lige fra den afslørende reportage til den personlige fortælling. Fælles for alle ti historier er at de engagerer sig i deres samtid og forholder sig til de mennesker og steder som de beskriver. Historierne er skabt med intentionen om at fortælle og formidle den virkelighed vi ikke altid ser, selvom den måske befinder sig lige ved siden af os. Jubilæumsudstillingen åbner officielt fredag den 2. juni kl. 16.00 på Understationen, men kan opleves fra 1. juni.

Jubilæumsudstillingen er designet af kurator Jens Erdman Rasmussen.

Besøg Photo City
fra d. 1. – 11. juni
hver dag fra 11-18