Vinder af Danish Embassy Art Prize 2016

MadsHolm_AboutCommonGround_PR MadsHolm_WhereAlexandrosDied2015
©Mads Holm
Tekst: Mads Holm, Stina Jørgensen

Mads Holm er årets vinder af Danish Embassy Art Prize ved Den Danske Ambassade i London. Han er tildelt prisen for sit soloprojekt About Common Ground, som vil være udstillet på den Danske Ambassade i London det næste år.

About Common Ground handler om at bruge kameraet til at undersøge det omkringliggende samfund, måden vi som mennesker strukturer os på, og den indflydelse det har på vores opførsel og samfund som helhed. Fotografierne bliver akkompagneret af udklip fra avisartikler og uddrag af officielle rapporter. Det sammenspil der opstår fotografierne imellem samt imellem fotografi og dokumenter er et særligt element.

”I sammensætningen af billeder opstår der nogle spændinger mellem disse symboler, som interesserer mig meget. Hvad sker der, når et fotografi af to forretningsmænd på et fortov i Dublin bliver hængt op i samme rum som et billede af det gadehjørne i Athen hvor den 15-årige Alexandros Grigoropoulos blev skudt og dræbt af en græsk politimand under de voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter i 2008? (…) En lignende spænding opstår i sammenstillingen af dokumenterne. Meningen er ikke, at projektet skal konkludere noget, men nærmere foreslår sammenhænge mellem det der bliver skrevet om og spekuleret i, og det jeg kan gå ud og se og fotografere.” Mads Holm

Udstillingen kan opleves på Den Danske Ambassade efter aftale fra d. 18. marts 2016- marts 2017.

Nyhedsbrev

Newsletter / Nyhedsbrev

Navn
E-mail *
Facebook
Instagram
Video
skaermbillede-2016-09-22-kl-21-08-24