Anne Bæk & Morten Lau-Nielsen – ‘The Letter’

The letter | Anne Bæk & Morten Lau-Nielsen (DK)

10-årige Abdi spiller håndbold og drømmer om at blive professionel. Han leger med sine venner og er glad for at gå i skole. Men fortiden fra Somalia plager ham stadig, og det bliver ikke bedre da Abdis familie modtager et uventet brev fra Udlændingestyrelsen. Abdi og hans familie er en ud af flere hundrede familier i Danmark som har fået deres opholdstilladelse genovervejet efter en ny rapport konkluderede at Somalia er blevet et mere sikkert land. Flere NGO’er påpeger imidlertid det modsatte, og hver uge bliver civile dræbt ved målrettede angreb. (Danmark, 2017)

The letter er en del af  jubilæumsudstillingen for Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX), som fejrer sit 25 års jubilæum med udstilling Life Exposed, der vises som en del af Copenhagen Photo Festival.

Den danske Fotojournalistuddannelse er internationalt respekteret som en af de førende inden for sit felt. Til udstillingen har skolens to faste undervisere, Mads Greve og Søren Pagter, udvalgt ti fotografiske projekter og videoproduktioner som er lavet på skolen de seneste tre år. De ti historier viser variationen i stilarter og emner som de studerende arbejder med – fra den afslørende reportage til den personlige fortælling. De ti historier engagerer sig i deres samtid og forholder sig til de mennesker og steder som de beskriver, og de formidler den virkelighed vi ikke altid ser, selvom den befinder sig lige ved siden af os.

Udstillingen er designet af kurator Jens Erdman Rasmussen.

Besøg Photo City
fra d. 1. – 11. juni
hver dag fra 11-18